Obilježen Evropski dan jezika u OŠ „Edhem Mulabdić“ Sarajevo

Evropski dan jezika je na edukativan i zanimljiv način obilježen u sarajevskoj osnovnoj školi „Edhem Mulabdić“. Učenici te škole imaju priliku učiti nekoliko stranih jezika među kojima su turski, arapski, njemački i engleski jezik. Nastavnici stranih jezika su uredili svoje kutke sadržajima karakterističnim za taj jezik, kulturu ili njegovo izučavanje.

Izdavačka kuća Sarajevo Publishing je bila gost škole i nastavnika engleskog jezika. Predstavnici izdavačke kuće su se rado odazvali pozivu i učestvovali u značajnoj manifestaciji koja za cilj ima promociju različitih jezika, odnosno poznavanje što većeg broja jezika, te unaprjeđenje kvaliteta obrazovanja u najširem smislu.

Za učenike su predstavnici izdavačke kuće i autorica udžbenika My English Book, Dipp In i Way to Go Mirela Vasić pripremili interaktivnu radionicu na kojoj su djeca imala priliku naslikati likove iz udžbenika, te napisati poruku o značaju engleskog jezika, na engleskom jeziku. Najbolji i najkreativniji radovi su nagrađeni, a za sve učenike su obezbijeđeni pokloni i osvježenje.

Inače, Evropski dan jezika ustanovljen je 2001. godine odlukom Vijeća Evrope i uz pokroviteljstvo EU u uvjerenju da je višejezičnost na starom kontinetu dragocjena realnost koju treba sačuvati, vrednovati i braniti u budućnosti.

01.10.2015. godine

 

Dan jezika1